hétfő, február 22, 2010

Charlaine Harris: Inni és élni hagyni

Egy újabb vámpíros történet :)

Pár perce olvastam ki. Nem is tudom mit gondoljak. Nem volt nagyon rossz, de azért nem is volt nagyon jó. Olvastatta magát, de annyira azért mégsem. Csak a végén lett izgalmas, vagyis nem bírtam ki végül, hogy ne olvassam most gyorsan ki. 

A vámpíroknak már manapság nem kell bujkálni. Élhetnek rendesen az emberek között, már ha akarnak. Ihatnak szintetikus vért, amit a japánok találtak fel ;) És hát nem ölik meg feltételen az embert ha ki is szívják a véredet :) Sőt mi több, egyesek élvezik is ha vámpírok néha néha szívják a vérüket. A vámpírok vére viszont gyógyít és megerősít.

A főszereplő leányzó, Sookie. Nem egy szokványos lány, vagyis olvas mások gondolataiban. Ezért nem nagyon jár sehova, mert zavarja őt, hogy hallja mások gondolatait. Még akkor is, ha kifejlesztette a gondolatpajzsát, amit legtöbbször használ is. Egyvalakinek a gondolatait viszont nem hallja, Billét. Bill vámpír. 


A hátulján a könyvnek a szlogen: "Kapaszkodj Edward és Bella, itt jön Sookie Stackhouse!" Totál pocsék szlogen, meg kell hagyni. A két könyv közelében sincs egymásnak. Edward és Bella egy love story, ez meg vajmi keveset ad a szerelemből, annak ellenére, hogy elvileg arról szól, hogy Bill és Sookie is szeretik egymást. De egyáltalán nem érzi az ember át igazán azt a szerelmet...

A városban egyre több nőt gyilkolnak meg... Sookie belehallgat a gondolatokba... próbál rájönni ki lehet az... és vajon ő veszélyben van? Lesz aki megvédje? 

Újfajta vámpírvilág, más ötletekkel, és más megoldásokkal. Nem volt rossz, a következő részét is el kell olvasnom. 

De előtte kaptam kölcsön egy újabb vámpíros könyvet, Anita Blake :) A padtársamtól kaptam a melóhelyen, Tamástól kölcsön :)

7 megjegyzés:

Mónika írta...

Kíváncsi vagyok, mi lesz Anita Blake-ről a véleményed!

Dora írta...

Én is kíváncsi vagyok, mert most ugrott be, hogy erről te is írtál már, és nem nyerte el a tetszésedet :)

Én sem vagyok egyébként egy vámpíros... meglátjuk mit hoz Anita Blake :-D

Csenge írta...

De hiszen ez a True Blood sztori (tudod, sorozat is készült belőle), amit imáááádok! Ú, ezt majd hozd el légyszi, ha jöttök Szegedre! :-D

Nekem is fura volt eleinte a történet, valahogy rögtön a Twilighthoz hasonlítgattam, mert az alapszori azért hasonló...

Pedig a Dead Until Dark jó pár évvel hamarabb jelent meg asszem, szóval Stephenie Meyer lopott pár részletet. :-P De tényleg homlokegyenest más.. Mindkettőt másért szeretjük! :-)

Névtelen írta...

Hát kb. nekem is ugyanez volt a véleményem az első után. Nekikezdtem a másodiknak is, de aztán félbehagytam. Nem tetszett, és már nem vagyok kiváncsi rá. Azért belelapoztam a 3. kötetbe, és örültem, hogy nem olvastam tovább az elözőt.

Olvass FTT vagy Lara Adrian könyvet, ha vámpírokat szeretnél. Azok legalább jók :) Bár minden vélemény szubjektív:DDD

Anita Blake-ről kiváncsi vagyok én is mit írsz majd :) Az első nekem bejött, de aztán annyira sokk lett nekem, azt hiszem a harmadiknál hagytam félbe....

helen írta...

Ugye, tudod, hogy True Blood címmel megy sorozat a HBO-n? :)

Dora írta...

Hát akinek semmilyen tévéadása nincs, az nem igen tudja, hogy van ilyen sorozat :) De egyébként tudtam, mert rá van írva a könyvre is :) De csak ezért.

Hát Anita Blake már most is "érdekes". Pedig még kb a 60. oldalnál járok. Kicsit sok nekem ez a durvulás, meg halottkeltés, meg ghoulok, meg gonoszság... kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz ez domináns érzés...

helen írta...

Nekünk sincs tv-nk... :D De attól még tudom. Informáltak. És letöltöttem ;)

Nekem annyira nem jött be a faszagyerekvagyokanitaanevem... Ez van :)