hétfő, január 07, 2013

Kerstin Gier: Smaragzöld

Legszívesebben újra olvastam volna a két első részt (Rubinvörös, Zafírkék), de kölcsön is van adva, meg nagyon érdekelt is hogy mi a folytatás. Persze pont emiatt némely rész már nem volt tiszta, hogy hogy is volt. Pont egy éve olvastam ugyebár őket ki. Akkor a Rubinvöröset újra, a Zafírkéket meg újonnan. 

Igen, ez a sorozat tényleg a kedvencem lett. Bár ez is ifjúsági irodalom, de akkor is olyan jól ki van találva ez az időutazás. Bár A-val vitatkoztunk azon, hogy a végén van-e benne egy kis hiba... amit szerintem ki lehet magyarázni, de én mindent ki tudok magyarázni :-DDDDD

Igazán szeretem, hogy ez most meg zölddel volt írva :-DDD De tényleg :) Szeretem az ilyen ötleteket a könyvekben. A borító még mindig szuper, bár zöldesebb zöldre számítottam.

Na de a lényeg, hogy itt ebben a részben aztán már felgyorsulnak az események. Itt már mindig történik valami. Kavarognak a részletek, szerelmi problémák. Ide-oda ugrálás az időben, taktikázás. Persze sok dolgot lehetett sejteni, ezt én már korábban is gondoltam, hogy Gwendolynnak mások a szülei ;) 
A kis vízköpő démont szerettem nagyon a hülye beszólásaival :)
Lesliet is nagyon bírom, a tanácsaival, hogy mindig hisz Gwen-nek, és mindenben segíti. 
Szerintem valamikor tuti egyben elolvasom a hármat. Majd ha már nem 2in1 leszek :) 

Ja, igen, és a filmelőztes :) Várom nagyon!

8 megjegyzés:

dviki írta...

Na, de majd én! :-) Én biza' az elejétől állok neki nemsokára. :-) Bár mostanában annyira vágyom több könyv újra-egyben elolvasására, hogy azt sem tudom mit csináljak....közben meg ott vannak az új könyvek....és a könyvtárba is mennék/előjegyeznék legalább 10-et! :-D Norbertem mondaná, hogy micsoda óriási problémáim vannak! :-D
A borítót én is imádom!!! Akárcsak az előző kettőt.;-) De ha jobban belegondolsz ott sem volt a borító igazán rubinvörös ill. Zafírkék inkább csak a betűk. Majd,ha visszakapod őket tesódtól, meglátod. :-)
A betűk színe is....igazán eredeti ötlet, én is szeretem, ha ilyenre is gondolnak.

Dora írta...

Ez sajnos mindig megvan, hogy ott várják az ember lányát az új könyvek is :) Üzenem Norbertnek, hogy ez igen is óriási probléma! Amíg az ember agyal, hogy új vagy régi, addig is megy az idő :-D és lemaradunk ;)
Jó igaz, ott sem volt nagyon kék, vagy nagyon vörös a szín. Bár a rubin szerintem inkább rózsaszín egyébként is.

dviki írta...

Tényleg annyi, de annyi jó könyv van....és még mennyi lehet, amiről nem is hallunk. :-O Jobb bele sem gondolni, mert még nagyobb probléma lesz belőle. :-D
Nekem a rubinvörös, már a nevéből adódóan is sötétes, mint pl. a gránátalma magjai. ;-)

Dora írta...

Hát pedig ilyen színe van:
http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Ruby_cristal.jpg&filetimestamp=20050912023157

Csiszolva meg: http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Cut_Ruby.jpg&filetimestamp=20100510151858

Szerintem ez rózsaszín inkább :)

dviki írta...

Na jó, megadom magam. :-D

dviki írta...

Itt vagyok,elolvastam. Mi az a kis hiba a végén Attila szerint?
Én egyébként kicsit belekeveredtem a sok időutazásba a végére. :-D Mint, amikor az Emlékmást néztem anno, ott is kb. a negyedik újranézés után jöttem rá, hogy ki-kivel.mikor-hogyan. :-DDD

Dora írta...

Hát hogy valami ilyesmi volt a jóslat, hogy a gróf ugye addig halhatatlan, amíg a rubin meg nem születik, és amíg él, addig halandó lesz hiába itta meg azt ami a kronográfban van. Akkor Giedeon hogy lett halhatatlan? Erre én azt mondtam Attilának, hogy ez a jóslat a smaragdról szól meg a rubinról ;) Úgyhogy biztos Gideonra nem érvényes :)

dviki írta...

Én is így gondolom. :-) Amúgy egy kicsit lehetett volna hosszabb ez a rész, hozzá vagyok már szokva az 5-600 oldalakhoz. :-)