csütörtök, január 30, 2014

Mike Greenberg: Amit csak akarsz

A történet három nő életét mutatja be. Eleinte külön szálon futnak, megismerjük Brooke-ot, Samanthát és Katherine-t. 3 teljesen különböző nő. Nem tudom, hogy megszerettem-e bármelyiküket.

Brooke életére eleinte irigy voltam, és a saját életemre vetítettem, hogy remélem az én életem is ilyen marad, ahogy neki, örökkön-örökké. De valahogy kicsit túlzásnak is hatott néha, hogy mennyire aláveti magát a boldogságának, és hogy szinte soha nem engedi el magát, mármint hogy mindig valahogy mindent annyira tökéletesen csinált, hogy nekem az már túlzás volt. 

Samantha is kissé fura volt. Bár temérdek pénzzel a háta mögött nem csoda. Akármit megtehetett. Azt viszont becsültem benne, hogy nem viszakozik a döntései után. Határozott, jólelkű, erős. Néha túlságosan is segítőkész volt nekem.

Katherine. Első gondoltom az volt, hogy nem normális. Beteg az ilyen ember, aki ilyen állandó gyűlöletben éli az életét. Egyszerűen bizonyos dolgokon túl kell lépni az életben. Nem jó szorongatni a rosszat, és minden reggel emlékeztetni magunkat rá. A helyében én már rég máshova mentem volna dolgozni, legalább ennyit megtettem volna.

Zajlik az életük, és egyszer csak kiderül mindannyiójukról valami, ami összeköti életüket, és megismerik egymást. 

Brooke... hát értem, én értem a filozófiát mögötte. Mondhatja hogy az ő élete, ő döntése. De nem tudom, hogy ha mégis végül máshogy alakul meg tudnám-e bocsátani a férje helyében. Samantha... hát jó ég, egy hősnő, hogy ennyire egyszerűen megtette ezt, nem tudom hány nő mondana rá igent ilyen gyorsan. Mindenkinek segíteni akart, kicsit túl sok volt nekem néha. Kathrine... ő járt a legrosszabbul... de emiatt végre talán megtalálta az élet értelmét. 
Azért sírtam egy csomót rajta.

Tetszett is meg nem is. Igazándiból a borítója miatt hoztam el a könyvtárból, de semmi köze a történethez...

0 megjegyzés: