csütörtök, március 15, 2012

Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi 5. - Remény

Elérkeztem az ötödik részhez. Igen, kicsit fanatikusan ezt olvasom :-D Még szerencse, hogy nincs meg a hatodik rész, így nincs esélyem annak neki esni. Ide lenne valamire váltani. 


És azt hiszem ez a rész annyira most nem jött be. Sokkal kevesebb volt a humor benne, és őszintén? Utáltam Cortezt. Szerintem egy hülye. Amin berágott Renire az egy kamu hülyeség. Nem hinném, hogy fent kellett volna akadnia, ahogy korábban állandóan bánt Renivel, meg hát valljuk be, ha igaznak hitte azt ami nem volt igaz, akkor hogy is gondolta a bulit ;) Na meg hogy is gondolta akkor a sértődésének az okát? Én azt sem értettem, hogy miért mondta Reni anyukája azt, hogy igen hibázott. Jó nem jó dolog hazudni, de egyrészt nem Reni találta  ki a dolgot, másrészt én  megértem hogy valahogy vissza akart vágni. Én is vissza akartam volna. 


És persze azt továbbra sem tudjuk, hogy Cortez mit is gondol. Én azt sem értettem, hogy a barátok miért zárkóznak ennyire el attól, hogy kicsit beleszóljanak a dolgokba. Mármint úgy értem, hogy ha tudják, hogy az egyik mit gondol a másikkal kapcsolatban biznyos dologokról, én biztos elmondanám. Nem rábeszélni persze az egyik embert a másikra, vagy lebeszélni. De szerintem egyáltalán nem jó barátságra vall, ha hagyod a másikat vergődni, amikor pedig tudsz dolgokat. 


Ja igen, Cortez másik megsértődését sem értettem. Nem értem, hogy mi köze annak, hogy folyton egyedül van, és utazik, és relatíve magányos ahhoz, hogy Reni nem akar beállni a Facebookon kommentelők, körülette ugrálók sorába. Én sem akarnék. Reni olyan amilyen, én szeretem, maradjon is az. Már egyébként is alapból nem értem az ilyen extra facebook népszerűséget. 


Kinga hihetetlen egy undok nő :-D 
Virág meg olyan kis béna mindig... tényleg ilyennek kell lennie?
A fiúkat meg bírom, mindet :) még ha néha olyan gyerekesek és primitívek is.
Reni szüleim meg "érdekesek" voltak néha... nem tudom, én biztos nem eröltetném rá a gyerekemre a közös "nyaralást" avagy őszölést, amikor épp tudom hogy jópár programja van... 


De azért gyorsan lenyomtam viszonylag a könyvet. És nagyon izgat az új rész is. De majd egyszer. Most le akarok szokni a sok vásárlásról :-D Mármint könyv vásárlásról :) Vagy végülis bármi vásárlásáról :)

0 megjegyzés: