csütörtök, augusztus 23, 2012

Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi 6. - Ketten

Én nagyon szeretem ezt a sorozatot az az igazság. Nekem annyira a középiskolát hozza vissza, és annyira jól meg van írva. Reni fejlődése, ahogy 14 évesből lassan 17 évessé cseperedik. Ahogy változik ez idő alatt. Egyre kevésbé hagyja magát befolyásolni, vagy elnyomni. Ugyanakkor azt is szeretem ahogy 17 éves fejjel a párkapcsolatot kezeli. Szerintem az ilyen lányokat, akik megmondják mi a bajuk, nem várják, hogy a srác kitalálja, hogy mi az ami bántja. Úgysem lenne esélyük. És néha a fiúk gondolatai is tök jogosak. 
Az is tetszett, hogy igazándiból beismeri Reni, hogy nem is ismeri Cortezt. Gimiben hányszor alakul így egy szerelem! Hogy csak külsőre tetszik valaki, csak messziről ismerem, és nem is tudom igazán milyen. És szerencse hogy Cortez belsőleg sem rossz. Mert ki tudja mit rejthetne a szép külső. 

Nagyon bírtam most is a vicceket, a történéseket.
Tetszett az internet mentes hét. Ez nagy ötlet ebben a mai világban, mikor mást sem csinálnak a gyerekek, mint neteznek, facebookoznak, csetelnek. 
Bírtam a filmeket, amiket nézett Cortez meg Reni. Mindig minden színészhez megtalálták a romantikus és a pasiknak való filmet is. 
Reni megint jó kis könyveket olvasott, és nekem is mindig az az aktuális kedvenc, amit épp kiolvastam :)
És hát a vége... igen, pont az ami velem történt január végén... úgyhogy totál be vagyok zsongva hogy hogy lesz a folytatás. Még jó, hogy most olvastam csak el, pedig régóta megvan ez e rész, mert még 1 hét mire megjelenik az újabb, a 7. kötet. Amit hipp hipp hurrá, de meg is kapok a húgomtól szülinapomra :)

A borítók pedig még mindig bejönnek! Tetszik a sorozat stílusa.

0 megjegyzés: