csütörtök, december 28, 2023

Heléne Holmström: Karácsonyi kovász

Ez a kis karácsonyi történet tökéletes ellenpárja a Téli kertnek. Körülbelül ugyanolyan vastag, szerelmi történet, karácsonyi, téli, mégis ebben rengeteg minden van! Igazi emberek, igazi érzelmek, igazi konfliktusok, még akkor is ha ezek egy valószerűtlen esemény köré szerveződnek. 

A kert, természet mellett másik nagy kedvenc témám a kenyérsütés, és azon belül is a kovászos kenyér. Ezért aztán ez a kis pékség, és a kovász története, amivel visszanyúlunk egész messzire is, hogy a jelenben összeérjenek a szálak, igazán megható kis történetet hozott össze. 

Ez is csak egy romantikus kis történet, de mindennel együtt jóval hihetőbb, kedvesebb, értelmesebb történetet kaptunk. Valós konfliktusokkal, kidolgozott karakterekkel. 

Jó ideje nem sütöttem kovászos kenyeret, igazából azóta hogy a legkisebb gyermekem 3 éve megszületett. Egyszerűen 4 gyerekkel már tényleg nem fér ez bele az életembe, állandó rohanásban vagyok. De alig várom, hogy ezt a fonalat újra felvehessem. Visszavarázsolt ez a könyv a sütögetős időszakomba is, szerettem ezt a kis kalandot.

Nincsenek megjegyzések: