szombat, október 23, 2010

Katie Fforde - Száz boldog esküvőm

Ha jól rémlik ezt a könyvet hasonlították Jane Austenhez. Hát azt hiszem van benne valami. 
Az elején úgy gondoltam, nekem nem fog tetszeni ez a könyv. Erőltetett, béna párbeszédek. Aztán valahogy beindult. Valahogy elkezdett érdekelni mi lesz Elsaval, Sarahval, és Bronnal.

És tényleg Jane Austenes :) Tökéletes leányzók, akik mind tök szépek :) Tökéletes pasik, akik szépek, okosak, viccesek, figyelmesek, és már a második másodpercben feleségül is akarják venni a nőket :-D Kár, hogy ilyen nincs ;) 
De mégis valahogy hihető, és átélhető volt a szerelem, ahogy bontakozott ki. Bár lehetett volna kicsit több belőle ;) 

Sarah esküvőszervező, mégpedig profi. Egy esküvője alkalmával hozza össze a sors Elsával, a varrónővel, aki menyasszonyi ruhákat készít. Ezeket imádtam. Imádom a ruhákat, ahogy elképzelem, hogy varrják őket, hogy gyöngyözik, hogy kézzel hímzik, hogy előtte megrajzolják. Lehet, hogy azért szerettem ennyire, mert az egyik húgom divattervező?! :) Ugyanitt találkozik Bronnal, aki fodrász, de hobbiból sütöget. Mégpedig mesés dekorált tortákat! Na ezt is nagyon élveztem, elképzeltem ahogy díszít, ahogy előre többször megsüti, hogy a nagy napra már tökéletesen menjen. Lehet, hogy azért tetszett ennyire, mert a másik húgom cukrász?! És imádom ahogy csinálja a sütiket, tortákat? 

Hugot a fotóst is tök jól el tudtam képzelni, fotóival, a művészképeivel, ahogy meglátja az embereket, a hangulatokat. Tisztára mint Apukám meg a harmadik húgom :-D Egyszóval nekem ez a könyv nagyon közel állt a szívemhez, még akkor is ha egyszerű kis sztori, minden tökéletes és fantasztikus benne, de néha jó lenne hinni, hogy ha rendesen dolgozik az ember, akkor igazán jó lehet valamiben, igazán megbecsülhetik, és igazán minden jól alakulhat, és boldog lehet :)

Mostanában egyébként is ilyen romantikus hangulatban vagyok. Nem tudom mi van velem, de begyűjtöttem egy jó pár könyvet, meg tervezgetek is, hogy majd mit veszek a eljövőben :-D, de most valahogy ezek a romantikusak tudnak csak fellelkesíteni :-D

És a borító! Egyszerűen imádom az ilyen stílusú design-t :)

0 megjegyzés: