csütörtök, december 23, 2010

Gil McNeil: A dívák nem kötnek

Ez a könyv véletlen pottyant a múltkor a kosaramba. Csak mert kötős :) És nagyon élveztem, hiszen a főszereplő csajszinak az élete megváltozik és egy fonalboltban köt ki. Fel akarja dobni az egész kötős világot, új, szép színekkel, és fajta fonalakkal. Aminek ugye mi is tanúi vagyunk mostanság, hogy nem csak bűnronda műszálas zöld létezik, hanem szépséges fonalak, selymek, pamutok, gyapjúk, mindenféle. 

A történet nagyon mindennapi, és semmi csodálatosan romantikus és váratlan nem történik benne. Mégis tetszett. Szerettem ahogy a gyerekeket "kritizálta", és tényleg ilyenek. Jót nevettem azon a részen, amikor a két gyereke fent az emeleten mást sem csinálnak, mint egymásnak kiabálják, hogy hülye, buzi, mitudomén. És ugye most szúrták le a gyerekemet, hogy vigyem kivizsgálásra, mert csúnya szavakat hajtogat. Az én gyerekem is mindjárt 6 éves, a könyvben szereplők is 5 meg 6 évesek voltak. Szóval,  na mindegy ez más lapra tartozik. De csomó mindenen röhögtem, főleg a gyerekekkel kapcsolatos dolgokon, mintha saját magamat hallottam volna, akár szóban akár gondolatokban.

Azért örültem volna ha valami romantikus vége is lesz, de az egy teljesen hétköznapi szál volt, amiből pont az sült ki, amit sejtetett is. Vagyis olyan volt minden benne, mint maga az élet. Mindenféle nehézségével, és örömével.
Ami szintén tetszett, hogy annyira kihozta, hogy mennyivel hangulatosabb, emberközelibb egy kisebb városban élni, mint egy lélektelen nagy tömegnyomorban. Hogy én hogy utálom Budapestet, ilyenkor mindig rám nehezedik az érzés, hogy kicsi helyen kéne lakni, ami meg is van, és ott is kéne dolgozni. Jó lenne...
Na mindegy, szóval a könyvben van egy Köss és nyafogj kör :) ahol hetente összegyűlnek a lányok, asszonyok kötni. Annyira jó! Bárcsak lenne ilyen a közelemben! És a könyvben szereplő minták McNeil weboldalán is megtalálhatók. Ha minden igaz, készül a könyv folytatása is, kíváncsian várom. Élvezetes olvasmány volt.

Borító nagyon tetszik! Csábítóak azok a fonalgombócok! :)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kicsit irigy vagyok, már én is néztem ezt a könyvet:)

Dora írta...

Kölcsön adjam?

Kriszti írta...

Wowww! Ezt én is olvastam, és a borítója miatt vittem haza a könyvtárból!!!

Dora írta...

Én meg a szép fonalak miatt, ami a borítón van, vittem haza :-D