szombat, március 05, 2011

Krystyna Kuhn: A völgy 1. évad - A játék

Egy újabb sorozat. De nagyon érdekelt. Kíváncsi voltam. A regény egy egyetemen játszódik. Aki egyetemista/főiskolás volt, esetleg kollégista is, annak biztos külön érdekes a téma. A főszereplő talán Júlia, az ő szemszögéből látjuk leginkább a dolgokat. Öcsével a Grace Collegeba érkeznek, 1 hét késéssel, tanévkezdés után. 
Sok fura dolog történik. Mind a kollégiummal, a tóval, a társakkal, az épülettel, a völggyel. Biztos sorra derülnek majd ki dolgok. Júlia öccse Robert, fura fiú. Okos, matematikus beállítottságú, és fura dolgokat lát. Nem teljesen derül ki, a "mássága" ebben a részben, de az biztos, hogy jó megérzései vannak, és addig nem nyugszik meg, míg össze nem áll a kép a fejében történésekről.

Ez az első kötet az első év körül, az iskolakezdés körül forog. Titok övezi Júliáékat is, de mintha kicsit mindenkit. Egy beavatós buli, egy eltűnés, ellopott dolgok, nyomozás, veszély, hallucinációk, vagy nem.

Nagyon olvastatta magát a könyv, folyamatos érdeklődést tartott fent nálam. Biztosan fogom folytatni, szeretem ha van egy matematikus agy egy történetben ;)
Remélem tényleg kiderül később egy-két dolog, és nem csak a misztikum szintjén maradnak meg ezek.

A borító nem a kedvencem, ez a szürke, meg nagyon rózsaszín...

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

De nálad mindig van egy matematikus agya történetben, nem? :DDD

Dora írta...

:-D