péntek, augusztus 20, 2010

Harlan Coben: Az erdő

Múlt hétvégén olvastam ki ezt a könyvet, egyszerűen nem tudtam abbahagyni. Egy krimi, ami teljesen magával ragadott. Nem tudtam előre benne mindent, csak majdnem az utolsó pillanatban jöttem rá erre-arra, de nagyon jó volt így is.

A történet egy olyan eseményről szól, ami körülbelül 20 éve történt. Akkor meggyilkoltak 4 fiatal gyereket, akik táborozni voltak. Csak kettejük holtteste kerül elő, a másik kettőt nem találták meg akkor. Sok sok év után az egyik áldozat testvérét, Pault azonban újra kísérti a múltja. Egy gyilkosság kapcsán újra nyomozni kezd, és feléled benne a remény, hogy esetleg mégsem halt meg a nővére azon a régi éjszakán.

Közben Paul, aki ügyész egy sztriptíztáncosnő megerőszakolásának ügyét viszi, ami valahogy belekeveredik a múltban vájkálásba.

Én nem bírtam letenni, annyira jól volt írva, annyira szellemes volt, annyira jók voltak a karakterek. És a végén minden a helyére kerül. Minden apró szál, gondolat elvarródik. Betekintést nyerhetünk a bírósági ügyekbe, a gyereküket védeni akaró, és ezért mindenféle ronda dologra képes szülők lelkébe, a KGBs emberek életébe, és hogy hogyan befolyásolja az ember karrierjét, az ahogyan aay ember a családja él.

Jó volt, biztosan fogok még tőle olvasni, szeretem egyébként is a krimiket, és a stílusa is nagyon jó volt.

1 megjegyzés:

dzsin írta...

Nagyon tetszik a leírása, leírásod, olyan jó olvasni őket, mert emondo róluk a véleményed anélkül, hogy "lelőnéd a poénokat". Tnyle nem árulsz el lényegébn semmit, így tényleg kedvet kap hozzá az ember.